14.11.2009

mediegrafiker.

Om jobben

Som mediegrafiker jobber du med visuell kommunikasjon. Du utformer annonser, plakater, brosjyrer, tidsskrifter, plate-covere, internettsider, med mer.

Mediegrafikeren visualiserer et budskap med virkemidler som skrift, typografi, bildeuttrykk, lyd, farger og symboler. Du skal sørge for at budskapet treffer, og at det er lett forståelig for mottakeren.

Som mediegrafiker må du ha god kunnskap om ulike medier ettersom informasjon formidles gjennom medier som internett, cd, papir, video, film og andre multimedier. Elektronisk formidling blir mer og mer vanlig, og mediegrafikeren får blant annet god opplæring i lyd og videoeffekter.

Arbeidsoppgavene vil variere etter hvilken bedrift du er ansatt i. Mediegrafikeren jobber ofte i tett samarbeid med ande fagpersoner, blant annet illustratører og fotografer.


Personlige egenskaper

Som mediegrafiker er du kreativ, nøyaktig og glad i utfordringer. Du har sans for form, lyd og farger, og du har evnen til å tilpasse deg nye medier og holde deg oppdatert.


Hvor jobber mediegrafikeren?

Mediegrafikeren jobber i mange ulike grafiske bedrifter. Du finner mediegrafikere i reklame-og designbyråer, aviser, trykkerier, multimedieselskaper, TV- og produksjonsselskaper, internettbedrifter og i andre bedrifters medie- og informasjonsavdelinger.


Foto: "Sinful Pleasures Collage" Robert London.


alt er hentet fra: utdanning.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar